miercuri, 10 martie 2010

Pierdem timp ?!

Ca si ceilalti pustani de varsta mea scoala este o ocupatie, care se zice ca peste catva ani POATE fi folositoare, ca daca ai scoala o sa ajungi sa faci bani. Imi amintesc ca acum cateva luni am vazut un reportaj unde o gloata de oameni ce depaseau 24 de ani care tocmai isi terminasera facultatea nu isi gaseau de lucru si incercau sa gasesca ceva la fortele de munca, si atunci mi-am zis "deci nici macar cu studii superioare nu reusesti sa iti faci un trai mai decent "moment in care m-i sa confirmat, o doamna, profesor universitar, declara:" doar cu facultate nu poti sa iti gasesti un loc de munca bine platit" aha, deci ar trebuii sa fim niste SMEKERI care le dau in cap prostilor si le i-au banii, pentru ca alta solutie nu vad.
Apreciez oameni care reusesc sa faca bani din propriile lor ideii/afaceri (exclus cocalarilor care sparlesc un telefon doua,si dupaia il vand la piata) aud in juru meu tot felu de pustani care se lauda cum au reusit sa faca ei bani pe spinarea lor, si ma bucur pentru ei, deoarece sunt genul de oameni care incearca sa schimbe ceva din viata lor iar pentru asta sunt nevoiti sa riste. Acum cativa ani un prieten imi spunea ca el niciodata no sa vanda droguri doar ca sa faca bani, ei bine de cand a aflat cu cat se da gramul a devenit dealer si nu e singuru, multi cand suntem mici spunem ca no sa facem niciodata anumite lucruri si peste cativa ani devine principala noastra ocupatie.
Incerc din rasputeri sa ma tin de scoala, ca poate voi fi unu din acei putini norocosi care reusesc, dar cand vad ca nu voi rezolva nimic cu ea incep sa ma gandesc si la alte solutii de a reusi in viata.
De ceva timp ma tot macina o intrebare, la care va rog sa imi raspundeti sincer, Este scoala o pierdere de timp?
Va multumesc si va salut!!

4 comentarii:

  1. ..phoooy sa vedem... dak mergi p o anumita kestie ..si fara studii superioare nai cum sa realizezi cv (ex. arh) nu e pierdere de timp..da' pt o alta meserie banala..nuj..:-??..am un tov...cu 6 clase..stie vreo 3 limbi are 2 masini 2 apartamente..bani..deci??

    RăspundețiȘtergere
  2. da,in rromania scoala este pierdere de timp. pt k nu e scoala. profii sunt varza iar elevii si mai si. satisfied?

    RăspundețiȘtergere
  3. profii n-au nici o treba ei doar inceearca sa isi faca meseria pe niste salarii de tot rahatu (intradevar sunt si profesori care n-au cauta ce cauta la catedra) si elevii nu sunt varza, sunt prost educati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum depinde si de ce facultate alegi sa o urmezi. Ca daca alegi MD (Medicina Dentara pt necunoscatori) inveti 6 ani de rupi dar dupa aia poti sa te lipesti usor de un doctor bun, furi meserie, castigi lejer 1000 de euro chiar de la inceput si dupa aia daca te duce capul iti deschizi tu un cabinet si de acolo vezi tu cum te descurci. Dar daca iti alegi o facultate de litere, de exemplu, nu prea ai din ce sa faci bani daca esti un simplu cetatean de rand. Trebuie gandit in perspectiva si cu facultatea asta....bafta :)

    RăspundețiȘtergere

Zi si tu ceva!