luni, 8 martie 2010

Martie

Avand in vedere ca azi e 8 martie si vremea ne trateaza cu o ninsoare de toata "frumusetea" (pentru cei care inca na-ti avut parte de o bataie cu zapada, acum e momentul!). Fara nici un chef de scoala, cu foarte mare greutate am incercat sa ma ridic din pat si sa ma tarasc pana la baie, ma pregatesc pentru scoala imi trag cateva toale pe mine si o iau la pas spre scoala. Pe drumul lung imi amintesc ca azi e 8 martie si imi spun "ce iti mai e si cu martie asta" si au inceput sa imi treaca prin cap tot felu de "filme" care ironizau aceasta zi, unu din ele e cam asa : undeva prin muntii "Cucului" era bine ascuns un sat numit Martie. Acest sat era compus din barbati, femei si mamele barbatilor, barbatii, niste oameni cu un aspect ce inspira duritate si brutalitate dar cu un suflet ca de copil, se adunase la o sedinta pe motivul ca femeile nu ii mai respecta si ca isi primesc prea des linguri, oale si alte obiecte dure in cap, asa ca au inceput sa se gandeasca la o modalitate cum sa le faca pe femei fericite macar o zi, fiecare a venit cu tot felu de idei tampite si idoate, ba chiar unii sau gandit sa vaneze un mistret si sa il dea nevestei sa-l gateasca (in caz ca na-ti observat chestia asta se face si in ziua de azi pe motivul "sa sarbatorim") in fine, unii au venit cu geniala idee sa adune tot felu de flori si obiecte dragute pe care sa le dea femeilor pe post de cadou, si a tinut! Nevestele chiar erau bucuroase de cadourile primite si au inceput sa devina mai dragute si mai atente cu barbatii. Intre timp mamele barbatilor clocoteau de furie ca nu au primit si ele ceva de la baietii lor, asa ca au inceput sai bata la cap pe motivul ca" lu cruva aia de nevastata i-ai luat repede ceva da mie? eu care te-am spalat la cur pana te-ai facut mare", dupa 8 zile barbatii satui de bataia la cap au intrat in sedinta si sau gandit ei sa repete schema, aceasta dand din nou rezultate satisfacatoare. Acestia in culmea extazului (ca in sfarsit aveau parte de liniste si de ceva respect) devenisera din ce in ce mai lenesi si mai plictisitori, cea ce pe femei le scoate din sarite, asa ca satule de barbati au inceput sa aplice metoda lingurii si oalelor sparte in cap. Barbatii au repetat an de an aceasta mica schema pe care au numito 1 si 8 martie care si in ziua de azi e folosita.
Nu ca as avea ceva cu aceasta luna, mi se pare chiar minunat sa-i dai unei persoane un cadou, sa-i demonstrezi cat de mult o apreciezi, dar majoritatea fac asta doar pentru ca e o simpla sarbatoare "si asa cere datina" nu pentru ca apreciaza persoana respectiva si se simt obligati sa faca asta, deci nu mai aruncati banii pe tot felu de porcarii kitschoase si de o dulcegarenie diabetica vorbiti cu persona la care tineti spunetii ce simtiti cu adevar pentru ea si apoi oferitii ceva frumos!
Va multumesc si va salut !

2 comentarii:

  1. sunt de acord cu tine la faza asta;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ufff...asta a fost chiar tare;x. Ce le sti uh pe toate;)).

    Adevarat dar nu uita ca e si ziua barbatilor;)) park... dap dar nu mai stiu pe ce data:-? e cumva aia cu 44 de aphare?;)) daca da...inseamna ca barbatii din filmul/povestea ta s.au saturat de tot asa ca s.aua paukat de bautura si si.au numarat apharele pana la ultimul care l.au mai putut bea:))... :D Ade ca esti atre.Bravo.Te admir Ryule:>

    RăspundețiȘtergere

Zi si tu ceva!