luni, 25 octombrie 2010

Urasc religia !

Ieri am iesit cu niste prietene la o cafea si in drumul meu spre Piata Unirii am vazut sute de oameni inghesuindu-se, calcandu-se in picioare si injurand de mama focului, pentru a ajunge la Mitropolie sa se roage "ca niste crestini buni ce sunt"
Nu suport religia, o urasc! De ce ? Deoarece consider ca este ipocrita si fastuoasa. Pai de ce? Din multe motive ...

1. fiecare religie si fiecare adept al ei spune ca religia respectiva este cea mai buna... de ce? natura umana prietene, fiecare om isi lauda ce are cel mai de pret si prin asta atrage mai multi oameni, o religie care are foarte multi adepti este o religie puternica..( daca te duci si il injuri pe unu exista 50% sanse sa iti iei bataie de la el, dar daca te duci sa injuri intr-o biserica/secta religia respectiva sunt 90% sanse sa iti iei bataie de la mai multi. de ce? pentru ca fiecare isi apara ce are mai de pret iar oameni pun pret pe religie)

2. Religia este cel mai mare punct de manipulare al omenirii.. de ce? pentru ca daca religia iti spune sa faci ceva tu il faci pentru ca esti credincios si loial religiei tale... nu ma crezi? pai ia gandeste-te daca maine preotul X apare la televizor si spune "haideti sa ne adunam maine in Piata Constitutiei sa ii cantam lui Dumnezeu" la pariu ca vor fi sute de oameni care se vor calca in picioare doar ca sa ... nimic !

3. Toate religiile sunt fastuoase! Pai cum ? Pai simplu, Dumnezeu, cand auzim Dumnezeu cu totii ne gandim la ceva sfant, dar cand aud titlurile precum Sfintia sa simt ca deja il fac pe Dumnezeu sa para un nimic si asta nu e de ajuns...Dupa aceea vine Preasfintia sa. Adica e asa de sfant ca deja e prea mult. Credeti ca s-au oprit? Nu! INALT PREASFINTIA SA! Adica deja Dumnezeu e in subordinea lui. Si ultimul... PREAFERICITUL Patriarhul.. Pai cum sa nu fie preafericit cand toti prostii ii pupa mana si are masina la scara.
Fiecare preot/pastor/papa... este ingropat intr-un sicriu din cel mai scump, cu o cruce de aur, cu cele mai scumpe materiale, de ce? Nu e ca si cum le-ar lua cu el....

Aaa si inca o chestie amuzanta. ieri cand am ajuns la Universitate era o biserica care avea un mic afis pe care scria "Obiectiv protejat de BGS", la o adica nu doar iti faci pacate daca furi din Casa Domnului dar te mai bate si BGS-ul de te caci pe tine...

In fine ideea e ca nu cred in religie si nu doar in religia Ortodoxa ci in orice religie.

Va salut si va respect!

15 comentarii:

  1. Da ! In mare parte ai dreptate :-j . Eu de ex. sunt greco-catolica ( greco . deci nu sunt unguroaica ) si la scoala se preda doar religia ortodoxa .. Cand n-am ce face stau si eu la ora , pt ca notele le primesc de la profu` meu , si stau si vad cum ei ataca alte religii si ca ei sunt cei mai buni , cei mai nush ce . Ce mai conteaza ce religie ai , cand toti credem in Dumnezeu ? .. religia e doar o inventie sa faca ura mai puternica , sa se certe toti si etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact! Toate religiile sunt asa fara exceptie .. toate se ataca intre ele pentru putere.

    RăspundețiȘtergere
  3. asta da chiar mia placut, pacat ca toata lume acrede in d-zeu
    .eu nu,sunt unul din fericitii care cred in el insusi,si nu astepta ii bage nimeni in traista.credinta e a ta si si daca crezi crede in tine nu in ceva necunoscut si inchipuit.poate pt uni sunt un ateu care nu face 2 bani ,poate pt alti sunt o realitate ,dar asta sunt si sunt mandru de mine.multumesc . va salut cu respect fratele mai mare

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari! esti una din putinele persone care sunt mandre de sine si pentru asta ai respectul meu !

    RăspundețiȘtergere
  5. la ce cafea ai fost ma tu cap sec.aia nu se numeste cafea :))

    RăspundețiȘtergere
  6. initial asta era planul ... dar ne-am razgandit pe drum .

    RăspundețiȘtergere
  7. Sorintra:
    Stiu ca nu iti place de el, dar in cazul asta fa si tu un compromis pentru ca are dreptate omul.
    Citat din "Imparat si proletar" de Mihai Eminescu:

    Religia - o frază de dânşii inventată
    Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
    Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
    După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
    Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

    RăspundețiȘtergere
  8. ati luato razna cu toti frate dak vati duce mai des la biserica ati vedea ca nu e asa cum credeti io am stat ieri 9 ore la coada nu sa certat nimeni nu sa batut nimeni si chiar a fost productiv .nu e de ajuns sa crezi doar in Dumnezeu trebuie sa faci si ceva sai arati si dak te ai nascut ortodox atunci sa iti fie rusine pt ca nu respecti credinta cum tia lasato Dumnezeu ca neam de crestitni ortodocsi nu te obliga sa faci nimik si nu ataca pe nimeni spune doar adevarul despre toti rataciti care au luat nastere ca ciupercile dupa ploaie.sectele spre exemplu au luat nastere din catolicism dupa marea schisma(separare)si au luato razna toti sa isi faca religi dupa bunul lor plac noi datam de la hristos suntem mandri ca suntem crestini si dak nu aveti cunostinta de cauza pustilor studiati mai bn si veniti cu argumente solide dak aveti ceva de spus nu doar cu pareri din rebelitatea varstei care o aveti ,.rusine pt aberatiile astea.nu ma asteptam ,.in fine fiecare e liber sa faca ce vrea dar sa nu uitam DUMNEZEU E SI DREPT PE LANGA FATPUL CA E MILOSTIV SI FIECARE DAM SOCOTEALA PT CE FACEM .

    RăspundețiȘtergere
  9. Ohooo, ai stat 9 ore la coada doar ca sa te duci sa te rogi, interesant, stii ca puteai sa mergi si la alta biserica sa te rogi? Asta se numeste masochism involuntar pentru ca deja iese din capitolul credinta.
    De ce sa ne fie rusine? Te-ai gandit vreodata ca unii dintre noi nu vrem sa facem parte dintr-o religie ?
    In momentul de fata nu faci nimic alceva decat sa demonstrezi exact ce am zis eu "fiecare religie si fiecare adept al ei spune ca religia respectiva este cea mai buna" iar treaba cu "toti rataciti care au luat nastere ca ciupercile dupa ploaie" asta deja e o insulta la adresa celorlalte religii.
    Si daca fiecare e liber sa faca ce vrea voi de ce ne trageti de par si incercati sa ne aduceti "pe calea voastra" iar daca Dumnezeu e drept bun, milostiv si lui ii vom da socoteala voi de ce nu ne lasati in pace ? E chiar asa greu ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim ce ar fi sa te duci tu la biserica sa ne lasi pe noi astia rataciti in pace.. si eventual pune mana si tu pe o carte si invata sa scrii :-J ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. zozo zice asa...
    nu trebuie sa crezi in zei. tre sa crezi in tine mai intai..in curu tau ,asta nu inseamna ryule k tre sa ii faci dobitoci p aia care stau 9 ore la coada la biserica..e alegerea lor...nici sa te "iei de zeii lor" fiecare cu placinta lui...Nici p mn nu ma incanta ideea de credinta in zeu..mers la biserica ,sfintii, milostenii si etc,cum nici p mama nu o incanta faptu k eu sambata si duminica am ritualurile mele cu sticla d votca si ea p ale ei cu biseica soooo fiecare cu branza lui zic eu...am si eu dreptate pe aici?

    RăspundețiȘtergere
  12. puneti mana si mancati ceva si vedeti-va de viata :)), fiecare face bine, poti sa crezi sa fi adept, poti sa nu fi adept poti sa nu crezi, e treaba ta, macar mai roaga-te din cand in cand pentru castile tale ca se stie cum sfarsesc toate, macar pentru atata lucru :)) restu sunt povesti nemuritoare ( fiecare cum simte )

    RăspundețiȘtergere
  13. El a stat 9 ore la coada si nu era nimic acolo ? Pai atunci au trucat aia de la protv azi dimineatza strirea :)) . Pe la 7 dimineata inainte de scoala am vazut ce a fost acolo

    RăspundețiȘtergere
  14. ma pis pe religii ! preoti hoti care te sug si de PUL* pentru bani! ma pis pe ei

    RăspundețiȘtergere

Zi si tu ceva!