sâmbătă, 27 februarie 2010

zilele copilariei !

Avand in vedere vremea urata de afara si lipsa de chef pe care o am, m-am apucat sa fac curat prin casa. Din intamplare am ajuns sa fac curat in biblioteca unde am dat peste un album foto, l-am deschis si printre sutele de poze cu mine unde eram exploatat pornografic (adica la mare cu fundu gol) am dat peste o poza cu mine si cativa pusti muciosi cu care ma jucam eu cand eram mic. Mi-am amintit de vremurile alea in care ieseam afara la 3 dupa-amiaza si ma intorceam la 10 (nu de alta dar ieseau ai mei dupa mine si fluierau din coltu strazii) si cum stateam eu si ma gandeam la zilele alea m-am gandit sa fac un top 10 jocuri ale copilariei.

1. Leapsa! Erau pe toate variantele posibile tari, culori, nume ...etc. Spuneai culoarea si ramaneai nemiscat, astfel incat nu mai putea sa te prinda. Asta era un joc al zilei, niciodata nu il jucam pe intuneric

2. Fata sau fata ascunselea! Asta da joc, ne transforma pe toti in mici hoti, reuseam sa intram prin efractie in toate locurile posibile, masini, curti, garaje doar ca sa alergam pana la un stalp si sa strigam 1.2.3 Dan jocu asta il jucam intodeauna cand se lasa intunericul era mult mai distractiv

3. Flori, fete si baieti! Asta da joc pervers, aflai cine te place puteai face declaratii puteai sa afli lucruri noi.

4.Hotii si bardisti ! Cu tevile de cornete! Unde sunt cornetele de altadata?!?! Ala da Counter Strike adevarat frate. de fiecare data cand jucam jocu asta fiecare isi aducea cate o pereche de ochelari sa ne protejam sa nu ne dam in ochi, imi amintesc ca o data iam tras unuia, un cornet fix in lentila, pustu nu patise nimic, pe moment, dar ii cazuse lentila si ochelarii erau ai lu bunicasu, deci imaginativa cata bataie a putut ala sa manance numai in ziua aia .

5. Capra si lapte gros! Vai ce dur era, dupa ce jucam jocu asta 3 zile zaceam cu dureri de spate dar era atat de MARFAAAAA.

6. 1,2,3 la perete stai! Si asta era un joc frumos, unu se punea cu fata la un gard si incepea sa numere si alergam ca tampiti pana la el iar cand spunea "stai" ramaneai nemiscat!

7. La malai! Era fotbalul la o singura poarta… Portarul apara si pentru o echipa si pentru alta. Partea proasta la jocu asta era ca eu de fiecare data intram in poarta, nu de alta dar faultam prea mult...

8.Sotron! Asta de obicei il jucam cand stateau fetele cu noi...

9.Tara tara vrem ostasi!L-am jucat prima oara la scoala in clasa 1a, de atunci era singuru motiv pentru care ma duceam cu drag la scoala.

10. Babinton sau bembinton pe limba noastra! Vai cat de mult putea sa imi placa jocu asta imi amintesc ca faceam campionate pe strada, jucam atat de mult incat ii faceam si pe adulti sa joace cu noi.

Imi amintesc cu drag toate aceste momente ale copilariei, chiar mie mila de copii din ziua de azi care stau doar cate 2 ore afara si vorbesc despre jocuri pe calculator.
Cam atat deocamdata. Va salut!!

8 comentarii:

  1. O da imi amintesc pe cand aveam eu 10 ani si ma jucam cu varamea de-a super eroii prin parc ..si mai in gluma mai in serios ne mai ardeam si cate una in fatza=)))

    RăspundețiȘtergere
  2. sa sti ca un joc distractiv mai era si elasticu..adoram jocul acela..adevarat ca in zilele de azi copii nu stiu ce e aia copilarie..sunt inchisi intre 4 pereti zilnic cu ochii in calculator..

    RăspundețiȘtergere
  3. da ba baiatule..ce dor mie de vremea in care chiar ma distram..fatascunselea prin cimitir=))...sau cand ne faceam cazemate vaza:)))...sau si cand ne jucam cu , cornetele..noi eram mai smeheri le puneam bolduri.:))..da ma era foarte tare..pana mea.dar asta e.acum am crescut si toata generatia din spatele nostru sa dus:*

    RăspundețiȘtergere
  4. phhhhhhhhhh crek am avut cam aceeasi copilarie :)))) 7. La malai! Era fotbalul la o singura poarta… Portarul apara si pentru o echipa si pentru alta. Partea proasta la jocu asta era ca eu de fiecare data intram in poarta, nu de alta dar faultam prea mult... idem -.-" :))

    RăspundețiȘtergere
  5. mai erau.... ji frunza... si .... ora 10 a sosit omu negru a venit ( cva de genu.....tzin yo minte k ma jucam.).. :))) coarda.... elasticul.... pfoaiiiii cate jocuri erau...... telefonu fara fir sau telefonul american..... ratele si vanatoriiiiiiii (mama cemi placea asta..... :X:X:X )si mai sunt o gramada de jocuri ale copilariei......

    cu cat ma gandesc mai mult cu atat imi amintesc mai mu;te ji mai mu;te peripetzii ale copilariei..... ce vremuri........ :X:X:X:X parca mie dor....X:

    RăspundețiȘtergere
  6. vaiii:X:X....bah batminton ink il joci vara:))cu mine:))noroc cu paletele cumparate de la izabela sau de la scoala:))kre dupa un joc de duceau dreaq))ce frumoss...;)spor la scris incontinuare:*te pup
    app.am pus anonim k nush ce tre sa fac ca sa imi pun numele:)):))):)))da sunt eu:)aida:D sora-ta bah!

    RăspundețiȘtergere
  7. aaa 8-> ce frum era... cand uitam d noi afara...stateam ne jucam cu orele...intram in casa murdari din cap pana.n picioare :]] vremuri...de care alti copii d 7-8 ani nu stiu sa se bucure jocurile copilariei...stiu decat jocuri pe calculator...care are cel mai tare telefon si chestii de genul.

    RăspundețiȘtergere
  8. bahhh dc n'ai pus si "Frunza"?
    era prea marfa jocu;;)
    "Flori, fete si baieti! Asta da joc pervers..."....foarte pervers:))
    pfff...mai vreau sa fiu micutSa;;):X
    hy bua sa te poOp:*::*

    RăspundețiȘtergere

Zi si tu ceva!